Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Nord DamSr. / DamJr. F19-17 (födda 2005-2007)

DamSr. / DamJr. F19-17 (födda 2005-2007)

IK Nord
Handboll
Flickor - F19 Väst (F19-17 Väst 2 Västra)

Referat: IK Nord - Backa HK röd

Innan matchen kunde man ta på stämningen redan på parkeringen. Det kändes som en hemmamatch i Europacupen mot ett starkt motstånd. Bortaföljet var starkt men återigen så visar IK Nord att en hemmaborg är en hemmaborg på läktaren. Tack publiken!

Vi börjar som vanligt med lite uppförsbacke och det såg ut att bli en ojämn match. Men efter stabilt försvarsspel av Ida och någon fin benparad av Tea så äter vi oss ikapp. Mycket på grund av att Ella hade krutet torrt. Men målen trillade även in på en grym kontring av Filippa och två läckra H6 mål från Ellinor, läckert kantmål av Vilma, samt ett tungt skott stolpe in från Signe. Mittsexorna slet dels med Björns bytesstrategi och med motståndarna bildligt i försvarsspelet, men Lisa, Elsa, Emilia och Wilma visade tuffhet när de flesta runt dem fick känna på hur parketten smakar en onsdagskväll i oktober. Stark avslutning på halvleken gav ställningen 12-14.

I andra visste vi att alla timmar i Skatås skulle ge oss chansen. Saga bombade in mål och Ella fortsatte ösa men det vi minns bäst var det magiska inspelet till Isolde som resulterade i ett mycket snyggt och viktigt mål. Clara gjorde sitt första mål i Nord tröjan och målvakten vet fortfarande inte vilket håll knorren gick (även det efter en magisk passning från Ella).Trots vår kondition och villt kämpande målvakter i Emilia och Elsa så räckte vi inte riktigt till i andra. Backa vinner rättvist och vi håller alla tummarna för att det gick bra för Dellie i Sharks som tyvärr skadade sig i en kontring i första halvlek. Domarna förtjänar beröm för att de orkade blåsa alla snabba avkast hela matchen. Sekritariatet idag bestod som vanligt av Profixiostjärnan Victor och med nya stjärnskottet och magiska tidtagaren Nova. Tack!

Nu slickar vi såren i helgen för en viktigt träning på måndag mot nästa match mot Marks HK. Bra jobbat alla!